Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Mutluyuz, Gururluyuz, EURO 2024 Finallerindeyiz

Spor

A Millî Takımımız, UEFA EURO 2024 Elemeleri D Grubu 7. maçında Konya'da Letonya'yı 4-0 yenerek Almanya'daki finallere adını yazdırdı.

İlk yarısı golsüz geçilen maçın ikinci yarısında şov yapan Millilerimiz, 58. dakikada Yunus Akgün, 82. dakikada Cenk Tosun, 87. dakikada Kerem Aktürkoğlu ve 90+2'de yine Cenk Tosun'un golleriyle 4-0 galibiyete ulaşarak rakiplerinin maçlarına bakmadan Avrupa Şampiyonası biletini aldı. Türkiye, 1996, 2000, 2008, 2016 ve 2020'den sonra son üçü üst üste olmak üzere toplam 6. kez Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak. 

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanan müsabakayı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Eski Gençlik ve Spor Bakanı, Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve TFF Yönetim Kurulu Üyeleri de takip etti.

Grubun diğer maçında Galler, Hırvatistan'ı 2-1 mağlup etti. D Grubu'nun diğer takımı Ermenistan ise sekizinci maç gününü bay geçti. Ay-Yıldızlılarımız, grup maçlarını 21 Kasım'da Galler ile deplasmanda oynayacağı maç ile tamamlayacak.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.