Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye'de 81 İlde 81 Milyar Adım Çevre Yürüyüşü

Spor

Osmaniye'de 81 ilimizle eşzamanlı olarak "81 İlde 81 Milyar Adım Çevre Yürüyüşü" etkinliği gerçekleştirildi.

1-7 Haziran Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde, Osmaniye'de 81 ilimizle eşzamanlı olarak, "81 İlde 81 Milyar Adım Çevre Yürüyüşü" etkinliği gerçekleştirildi. Sağlıklı bir çevre yaşamına dikkat çekmek için ülkemizin 81 ilinde 14.30'da başlayan "81 İlde 81 Milyar Adım Çevre Yürüyüşü"ne Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Mehmet Hulusi Akkuş, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüş 14.30'da 81 ilimiz ile aynı anda başladı. Vali Dr. Erdinç Yılmaz, protokol mensupları, öğrenciler ve vatandaşlar Devlet Bahçeli Meydanından başlayarak Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdüler. Etkinlik boyunca öğrenciler sağlıklı bir çevre yaşamına dikkat çekmek amacıyla "Doğayı Sev", "Yeşili Sev", "Çevreyi Koru" yazılı pankartlar taşıdılar.

Etkinliğin ardından konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, "Bugün, Türkiye Çevre Haftası dolayısıyla, saat 14.30'da Sayın Cumhurbaşkanımızın start vermesiyle, 81 ilimiz ile aynı anda Osmaniye'mizde "81 İlde 81 Milyar Adım Çevre Yürüyüşü"nü İlimizin protokolü, öğrencilerimiz ve vatandaşlarımızın katılımıyla gerçekleştirdik. Sağlıklı bir yaşam için yürümenin gerekliliği ve çevremize sahip çıkmak hususlarında farkındalık oluşturmak amacıyla bu yürüyüşü yaptık. Bu etkinliği organize eden başta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüze, destek veren okullarımıza, öğrencilerimize, bizimle bu yürüyüşü yapan siyasi partilerin il başkanlarına, yöneticilerine ve çok kıymetli Osmaniyeli hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.