Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye'de 96 spor kulübüne 2 Milyon 220 Bin TL nakdi yardım ve malzeme dağıtıldı

Spor

Osmaniye'de 81 İlimizle eş zamanlı olarak, 96 spor kulübüne 2 Milyon 220 Bin TL nakdi yardım ve malzeme dağıtımı yapıldı.

Tosyalı Spor Salonunda düzenlenen törene Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Vali Yardımcısı Hakan Yavuz Erdoğan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hayrullah Ozan Çetiner, ASKF Başkanı Levent Öztürk ve çok sayıda sporcu katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun İzmir'de yaptığı konuşması canlı olarak yayınlandı.

Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın engin vizyonuyla başlattığı spordaki devrimleri istikrarla devam ettirmek için tüm gayretlerini ortaya koyduklarını ifade ederek, "81 ilimizde 5 yılda 8 binden fazla tesisi milletimizle, gençlerimizle buluşturduk. En ücra köyden en büyük metropole kadar, ülkemizin dört bir yanını Bakanlığımızın eserleriyle donattık. Bu alanda böyle bir tesisleşmenin, böyle bir seferberliğin dünyada eşi benzeri yok. Yeni sporcular yetişsin istiyoruz, bu Ülkeyi dünyada en başarılı şekilde temsil etsinler istiyoruz. Bu anlamda Amatör Spor Kulüplerinin önemi ortaya çıkıyor. Amatör spor kulüplerini, Türk sporunun yükünü omuzlayan en büyük sivil toplum örgütü olarak görüyoruz. Biz de kulüplerimizin büyümesi, etkinliklerinin artması için her daim elimizi taşın altına koyuyoruz. Yardım ve desteklerin hayati derecede öneme sahip olduğunu biliyoruz. Amatör Spor Kulüpleri çocuklarımızın gençlerimizin profesyonel sporla ilişkilerinde ilk adımdır, önemli bir yol göstericidir. Amatör kulüpleri çocukları, gençleri sporun pozitif etkileriyle tanıştıran, disiplin öğreten okuldur."dedi. Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu sözlerinin devamında "14 bine yakın kulübe, sporculara 345 milyon TL destek veriyoruz. 13 bin 965 kulübümüze malzeme desteği sağlıyoruz." dedi.

Bakan Kasapoğlu’nun konuşmasının ardından, Spor Kulüplerinin Başkanlarına, nakdi yardım çeki ve spor malzemeleri Vali Dr. Erdinç Yılmaz tarafından verildi.

Programın devamında, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen “Deprem Bölgesine Özel Mahalle Ligi Projesi” kapsamında, Osmaniye il ve ilçelerinde, 26 Nisan - 03 Mayıs 2023 tarihleri arasında 14 – 17 yaş aralığında bulunan depremzede gençlere yönelik düzenlenen 3x3 Basketbol, Voleybol ve Badminton branşlarında müsabakalarda dereceye giren sporcularımıza ödülleri Vali Yılmaz tarafından verildi.

Sporculara spor ayakkabı, şort, tişört, yağmurluk ve eşofman takımından oluşan spor malzemelerinin dağıtımını yapan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, tüm sporculara başarılar diledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.