Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye, Türkiye'nin yıldız adaylarını ağırlıyor

Spor

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan “Anadolu Yıldızlar Ligi”(ANALİG) projesi, Türkiye’nin yıldız adaylarını Osmaniye’de buluşturuyor. ANALİG Salon Hokey Grup Müsabakaları Osmaniye- Adana – Adıyaman-Antalya – Gaziantep- Kahramanmaraş- Konya – Mardin – Mersin - Şanlıurfa İlerinden gelecek sporcuların 3 gün sürecek heyecanına sahne olacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan “Anadolu Yıldızlar Ligi”(ANALİG) projesi, Türkiye’nin yıldız adaylarını Osmaniye’de buluşturuyor.

ANALİG Salon Hokey Grup Müsabakaları Osmaniye- Adana – Adıyaman-Antalya – Gaziantep- Kahramanmaraş- Konya – Mardin – Mersin - Şanlıurfa İlerinden gelecek sporcuların 3 gün sürecek heyecanına sahne olacak.

Osmaniye Tosyalı Spor Salonunda oynanacak müsabakalar sonunda gruptan çıkan dört takım Türkiye finallerine yükselecek.


Sporun tabana ve geniş kitleye yaygınlaştırılması, ilgili branşlarda kulüplere ve milli takımlara altyapı oluşturulması amacıyla hayata geçirilen ANALİG projesi, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip mekanizması oluşturulması gibi hedefler taşıyor. 81 ilde başarıyla uygulanan projede Atletizm, Badminton, Basketbol, Cimnastik, Hentbol, Judo, Karate, Masa Tenisi, Tekvando, Voleybol, Yüzme, Kayak, Buz Hokeyi, Salon Hokeyi, Buz Pateni, Su Topu gibi branşlar yer alıyor.


2019-2020 ANALİG sezonu öncesi açıklama yapan Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu, sporda sürdürülebilir başarı için üretken ve başarılı nesillerin önemini hatırlatarak ANALİG’in bu doğrultuda başarıyla uygulandığını söyledi.


Osmaniye’de ilk kez gerçekleşecek olan Salon Hokey grup yarışmalarını en iyi şekilde ev sahipliği yapacaklarını kaydeden İl Müdürü Loğoğlu, tüm sporseverleri hokey müsabakalarını izlemeye davet etti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.