Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye'de halı sahalar yeniden açıldı

Spor

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında yaklaşık 5 ay önce geçici olarak kapatılan halı sahalar, Osmaniye’de yeniden sporseverleri ağırlıyor. Kovid-19 ile mücadele kapsamında 21 Mart'ta İçişleri Bakanlığınca açıklanan genelge ile faaliyetlerine geçici süre ara verilen halı sahalar, yaklaşık 5 ay sonra spor tutkunlarına kapılarını açtı.


Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında yaklaşık 5 ay önce geçici olarak kapatılan halı sahalar, Osmaniye’de yeniden sporseverleri ağırlıyor.





Kovid-19 ile mücadele kapsamında 21 Mart'ta İçişleri Bakanlığınca açıklanan genelge ile faaliyetlerine geçici süre ara verilen halı sahalar, yaklaşık 5 ay sonra spor tutkunlarına kapılarını açtı.






https://www.youtube.com/watch?v=E3jYRcrUl9s




Osmaniye’de Halı Saha işletmecisi Çetin Tekin, yaptığı açıklamada, halı sahaların açılacağını Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu twitiyle öğrendiğini ve mutlu olduğunu belirtti.





Halı sahada koronavirüs salgınıyla ilgili tedbirlerin alındığını ifade eden Çetin, şunları kaydetti:









“Artık maçlara başlıyoruz. Tüm tedbirlerimizi aldık. Futbol, milletimiz için vazgeçilmez bir tutkudur. Bilindiği gibi spor bağışıklık sistemini güçlü tutuyor. Devletimize bizi sevdiğimize kavuşturduğu için teşekkür ediyoruz. Kentimiz de toplam 24 halı saha bulunuyor. Süreci sağlıklı bir şekilde götürmek için tesislerde gerekli bütün tedbirleri alarak ve sağlığı ön planda tutarak faaliyet yürüteceğiz. Bu anlamda tesislerimize sosyal mesafe bantları yapıştırdık. Soyunma odası, lavabo ve banyolar kullanılmıyor. Sporcular kendi formasıyla sahaya giriyor. Maçlara başlarken sporcuların ellerini ve toplarımızı dezenfekte ediyoruz”





Genç futbolcu Arif Kitir, halı sahada arkadaşlarıyla yeninden maç yapabildiği için mutlu olduğunu anlattı.









Geçen 5 ayda evde kişisel antrenman yaptığını dile getiren Kitir, “Antrenörümüz direktifleri doğrultusunda idmanlarımıza evde devam ettik. Halı sahaların açılmasıyla artık daha iyi idman programları yaparak maç yapma imkanına kavuştuk. Bu yüzden mutluyuz” dedi.





Buğra Yıldırım da 5 aylık ayrılığın ardından sahalara ve arkadaşlarına kavuşmanın heyecanını yaşadığını belirtti. Ümit KAHRAMAN


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.