Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Sporcu eğitim merkezi atletizm seçmeleri yapıldı

Spor

Cevdetiye Sporcu Eğitim Merkezi'nde atletizm branşında 2022-2023 Eğitim döneminde eğitim görecek sporcuların belirleneceği seçmeler Atletizm Pistinde yapıldı. 

2008-2009-2010-2011 ve 2012 doğumlu 5.6.7. ve 8.sınıf öğrencilerinden 110 sporcu koşular, atmalar, atlamalar branşlarında Sporcu Eğitim Merkezi'ne girebilmek için yarıştılar.

Yarışmalar sonrasında Atletizm branşında önümüzdeki eğitim yılından itibaren 15 yatılı erkek, 4 gündüzlü kız ve 4 gündüzlü erkek toplam 23 sporcu ilimiz ve ülkemizi ulusal ve uluslararası platformlarda temsil edecek üst düzey sporcu olmak için eğitim almaya başlayacak.

SEM’lere kayıt hakkı kazanan asil ve yedek adayların listesi 2022 yılı Temmuz – Ağustos ayları içerisinde ilan edilecektir. Yarışmada başarı gösteren %40 sporcu 17 Mayıs 2022 tarihinde Adanada Yapılacak Sporcu Eğitim Merkezi Seçmelerine katılacaktır.

Seçmeleri izleyen İl Müdürü Sedat Acar, "Bu gün geleceğin yıldız sporcularının seçmelerini yaparken uluslar arası yarışmalarda başarıların da tohumlarını atmış bulunuyoruz. Bu gün bu katılımı görünce Atletizm branşında geleceğe dair ümidimiz de artmakta. Emeği geçen öğretmenlerimize, antrenörlerimize, sporcularımıza, ailelerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum." dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.