Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye'de tropikal 'Ejder Meyvesi' yetiştiriciliği artıyor

Sumbas

Osmaniye Tarım ve Orman Müdürü Recep Bulut, Sumbas ilçesinde kurulan Ejder meyvesi serasını ziyaret etti.


İlçeye bağlı Akçataş köyünde bir çiftçi tarafından kurulan 5 dekarlık pitaya (ejder meyvesi) serasını ziyaret eden Osmaniye Tarım ve Orman Müdürü Recep Bulut inceleme denetlemelerde bulundu.









Örnek Çiftçi ile görüşen Müdür Bulut’ sera ve pitaya hakkında bilgi alırken “İlimizde alternatif üretim girişimleri her geçen gün artmaktadır. Özellikle örtüaltı üretime yoğun ilgi duyulmaktadır. Örtüaltında sebze, muz üretiminden sonra pitaya üretimine de başlanmıştır. Yüksek gelir getirme potansiyeli bulunan ürünlerin İlimizde üretiminin artması elbette sevindiricidir. Çiftçimize gereken tüm desteği vermeye hazırız” dedi.









Osmaniye Tarım ve Orman Müdürü Recep Bulut ve beraberindeki heyet inceleme ve denetlemelerin ardından Sumbas İlçe Kaymakamı İdil Özdemir’i makamında ziyaret ettiler.









EJDER MEYVESE





Kaktüsgiller familyasından tropikal bir bitki olan Ejder meyvesi 0 °C ve daha alt sıcaklıklarda ölmesinden dolayı açık arazide yetiştirilemiyor. Mayıs ayından Kasım ayına kadar meyve verebilen Ejder meyvesi sulu ve besleyici bir meyveye sahip . gelişmekte olan ürünler arasında yer alan Ejder meyvesi ürünün bilinirliği ve pazarlaması yeni yeni oluşuyor.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.