Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye'de 5 milyon zeytin ağacı var

Toprakkale

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Toprakkale İlçesinde üreticilerle birlikte zeytin hasadı yaptı.


Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Toprakkale İlçesinde üreticilerle birlikte zeytin hasadı yaptı. Vali Yılmaz, Kadın Ozan Hatice Abul’un söylediği “Sayın Valim Hoş Geldiniz” isimli türküyle karşılandı.






https://www.youtube.com/watch?v=mAEjo-dmNJk




Vali Dr. Erdinç Yılmaz hasat öncesinde yaptığı konuşmada, Osmaniye’nin en önemli tarım ürünü olan Osmaniye yer fıstığından sonra en önemli ikinci ürünümüzün zeytin olduğunu ifade ederek, ”Zeytincilik Osmaniye’mizde çok gelişiyor, talep de çok. Şu anda yaklaşık 5 Milyon zeytin ağacımız var. 84 Bin Ton yıllık üretim yapılıyor. Osmaniye’nin coğrafi yapısı, iklimi, bulunduğu konum zeytinlerimizi çok lezzetli hale getiriyor. Zeytinlerimiz doğal, müdahale olmadan üretiliyor. İnanıyorum ki Osmaniye zeytini ileride gerçekten çok önemli yer tutacak.” diye konuştu.









Vali Dr. Erdinç Yılmaz daha sonra üreticilerimizle birlikte zeytin hasadı yaptı. Üreticilerimize bol bereketli bir yıl dileyen Vali Yılmaz, zeytin üretiminde emeği ve katkısı olan herkese kolaylıklar diledi. Program sonunda Kadın Ozan Hatice Abul, türkülerinin yer aldığı CD ile Yörük Kızı isimli kitabı Vali Yılmaz’a hediye etti.






Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.