Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Vali Yılmaz, herkesi Osmaniye'nin tarihi güzelliklerini görmeye davet etti

Toprakkale

Osmaniye'nin doğal güzelliklerinin yanı sıra çok kıymetli tarihi eserlere de sahip olduğunu ifade eden Vali Yılmaz, herkesi ilimizin tarihi güzelliklerini görmeye davet etti.


Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Toprakale Kalesinde incelemelerde bulundu. Ziyarette Toprakkale Kaymakamı Gürsel Temurci, Toprakkale Belediye Başkanı Mehmet Daşöz ve Tüysüz Belediye Başkanı Veli Fidan da yer aldı.









Kültür ve Turizm İl Müdürü Burhan Torun, Vali Yılmaz’a Kale’nin tarihi hakkında bilgi verdi. Osmaniye-Adana ve Hatay yollarının kavşak noktasında yığma bir tepe üzerinde kurulan Kalenin M.Ö. 2000’li yıllara tarihlendiğini ifade eden İl Müdürü Torun, 8. Yüzyılda Abbasi Halifesi Harun Reşit zamanında siyah taşlarla yeniden yapılandırılan Kalenin dikdörtgen planlı, 12 burcu ve dış avlu surları bulunduğunu kaydetti.









Vali Yılmaz, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, ilimizin doğal güzelliklerinin yanı sıra çok kıymetli tarihi eserlere de sahip olduğunu ifade ederek, herkesi ilimizin tarihi güzelliklerini görmeye davet etti.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.