Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo
2021-12-19 11:03:39

Yıl sonu yaklaşıyor, para puanlarınızı kontrol ettiniz mi?

Levent Küçük

19 Aralık 2021, 11:03

Günümüzde, ticari rekabetin ve internet üzerinden yapılan alışverişlerin artması ile birlikte müşteri memnuniyeti ile müşteri bağlılığı ön plana çıkmaktadır. Sadık müşteri diye adlandırılan düzenli alışverişte bulunan müşteriler, işletmeler açısından daha önemli hale gelmektedir.

Firmalar, müşteri bağlılığını sağlamak ve satışları artırmak amacıyla, müşteri kartları vermekte veya internet üzerinden mobil üyelikler sağlamaktadırlar. Kart sahibi ya da mobil üye tüketiciler, alışveriş yaptıkça para puanlar kazanmakta, firmalar doğum günü, evlilik yıldönümü gibi özel günlerde de hediye para puanlar vermektedirler.

Örneğin hava yolu şirketleri uçuş yaptıkça uçuş milleri, bankalar, akaryakıt şirketleri ve kurumsal firmalar ise para puanlar vermektedir. 
Kişisel olarak, kredi kartı ile yaptığım akaryakıt harcamalarımda, bankaların kampanyalarını takip ediyor, kazandığım para puanları akaryakıt satın alırken kullanıyorum.

Kazanılan para puanların kullanım süreleri hepimizi yakından ilgilendiriyor. Kazanılan para puanlar, yıl sonlarında veya belirli bir tarih aralığında kullanılmaması halinde geçerliliğini yitirebilmektedir. Buna karşın, kredi kartları gibi bazı kartlardaki para puanlar, genellikle yıl sonlarında geçerliliğini yitirmeyip, sonraki yıllarda da kullanılabilmektedir. 

Her birimiz birden fazla kredi kartına, firma kartı veya firmaların internet mobil üyeliklerine sahip bulunmaktayız. Bilinçli birer tüketici olarak, yaklaşan yıl sonu nedeniyle, öncelikle biriken para puanlarımızı kontrol etmeli ve geçerlilik sürelerini öğrenmeliyiz. Ekstrelerimizi inceleyerek, alışveriş anında kasa görevlilerine sorarak veya cep telefonlarımızdan kontrol yaparak para puanlarımızı ve geçerlilik sürelerini öğrenebiliriz. 

Bilinçli birer tüketici olarak, aylık gelirimize, aile bütçemize uygun, ihtiyacımız olan ürünleri satın almalı ve tasarruflu davranmalıyız. Yaklaşan yıl sonu nedeniyle, biriken para puanlarımızı mutlaka kontrol ederek, geçerliliğini yitirecek para puanlarımızı alışverişlerimizde değerlendirebiliriz. 

Keyifli alışverişler temennisiyle, saygılarımı iletiyorum. 

Levent KÜÇÜK
Genel Başkan
Tüketiciler Derneği (TÜDER)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.