En Çok İzlenen Videolar

Popüler Videolar

Kadirli'de Lavanta hasadı

08.06.2023, 19:45

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Kadirli İlçemizin Bekereci Köyünde üretici Halil İbrahim Saltıkalp’in 35 dönümlük arazisinde yetiştirdiği lavantanın hasadına katıldı.

Kadirli Kaymakamı Vehbi Bakır’ın da katıldığı programda Vali Yılmaz’a bilgi veren Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa İlmeç, İlimizde 70 dekar alanda lavanta üretimi yapıldığını ifade ederek, lavantanın Akdeniz bölgesinin özellikle kıraç kesimlerine uyum sağlayan bir bitki olması nedeniyle yetiştiricilerimiz için alternatif ürün seçeneği olduğunu söyledi.

Üretici Halil İbrahim Saltıkalp ise Bekereci Köyünde 35 dönümlük arazide 2,5 yıldır lavanta yetiştiriciliği yaptığını belirterek geçtiğimiz yıl ilk defa hasat yapıldığını 3600 kg ürün elde edildiğini ve mahsulün Kadirli Organize Sanayii Bölgesindeki bir distilasyon tesisinde distile edilerek 60 litre yağ elde edildiğini ifade etti.

Aldığı bilgilerin ardından lavanta hasadı yapan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, “Bugün Kadirli İlçemizin Bekereci Köyünde çiftçimiz lavanta hasadı yapıyordu biz de bu lavanta hasadına katıldık. Lavantanın bizim Bölgemizin coğrafi şartlarına da çok uygun bir ürün olduğunu görüyoruz. Bu ürün çeşidinin İlimizde, Ülkemizde artmasının faydalı olacağını düşünüyoruz. Ciddi anlamda karlı ve ciddi bir gelir getiren bir ürün. Çiftçimizi böyle bir ürünün yetiştirilmesine öncülük ettiği için kutluyorum. İnşallah hayırlı ve bereketli kazançlar elde etmesini diliyorum. Coğrafi olarak verimli bir toprak aramıyor daha çok kıraç toprakları seven bir ürün. Kıraç alanların değerlendirilmesi açısından çok iyi seçilmiş bir ürün olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Yorumlar (0)