Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo
2024-04-08 23:39:54

Hayırlı olsun, Allah kolaylık versin

Şükrü Tozluklu

stozluklu@gmail.com 08 Nisan 2024, 23:39

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından Osmaniye Belediye Meclisi, yeni üyeleriyle yeni dönemin ilk toplantısını yaptı. 

Belediye Başkanı İbrahim Çenet’in başkanlığında yapılan toplantıda Başkanvekilliği, Meclis Kâtipliği ve komisyonlara üye seçimleri yapıldı.

Söz konusu Osmaniye olunca gerisinin teferruat olduğunu belirten Başkan Çenet, “Hepiniz bu memleketin değeri olarak aramızda bulunuyorsunuz. Hep birlikte kentimiz için hayırlı ve verimli işlere imza atarız. Alacağımız kararların şimdiden şehrimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi. 

Meclis toplantıları pandemi döneminde basına kapanmış ve bu yasak bu toplantıya kadar devam etmişti. Bizler de uzunca bir sürenin ardından bugün yeniden meclis toplantısını takip edebildik.

Yeni dönemin ilk meclis toplantısını Ak Parti İl Başkanı Adnan Bayram, MHP İl Başkanı Yusuf Çomu, MHP Merkez İlçe Başkanı Bilal Çenet ve Ülkü Ocakları İl Başkanı Burak Bulut da takip etti.

Önceki meclisten sadece iki üye yeni dönemde de mecliste yer alıyor. 29 üyesi değişen Belediye Meclisi genç üye sayısının çokluğu ile dikkat çekiyor. 

Partilerin önümüzdeki günlerde meclis grup başkanvekillerini belirlemesi bekleniyor. 
Mecliste Ak Parti’nin 2, MHP ve CHP’nin 1’er kadın üyesi bulunuyor. 

Meclis Toplantısında MHP ve Ak Parti, Cumhur İttifakı olarak birlikte hareket etti. Meclisin diğer partileri CHP ve İyi Parti ise ayrı ayrı tavır aldı.

Mecliste MHP 14, Ak Parti 7, CHP 7 ve İyi Parti 3 üye ile temsil ediliyor. 

Ak Parti’de Kemal Yalçın haricinde diğer tüm üyeler görev aldı.

Seçimlerde MHP ve Ak Parti ortak teklifle üyelikleri belirledi. 

Meclis Başkanvekilliği ve Kâtip Üyelikleri seçimleri gizli oyla yapılırken komisyon üyelikleri seçimleri açık oyla gerçekleşti. 

Komisyonlarda CHP’nin yer alması verilen ortak teklifle sağlandı ve CHP’li 4 üye komisyonlarda görev aldı. 

Oylamalarda çekimser kalan İyi Parti, hiçbir komisyona temsilci veremedi. 

Cumhur İttifakı, meclis başkanvekilliğinde ve katip üyeliğinde birer üye de anlaştılar. 

Meclis 1. Başkanvekilliğine MHP’nin liste başı ismi Ahmet Hayva, Meclis 2. Başkanvekilliğine ise Ak Parti’den liste başı olan Osman Kıbrıslıgil seçildi. 

Encümen üyeliklerine MHP’den Mehmet Fatih Özdokur ve Av. Burak Akalın ile Ak Parti’den Kevser Davarcı seçildi. 

MHP’den Mustafa Kocatepe ve Ak Parti’den Tolgahan Ünlü, meclisin yeni katip üyeleri oldu. 

İhtisas komisyonlarında ise MHP 2, Ak Parti ve CHP 1’er üye ile temsil edildi.

İmar Komisyonuna MHP’den Reyhan Tosun ve Selçuk Körlü, Ak Parti’den Osman Kıbrıslıgil, CHP’den Mimar Ceren Kaya seçildi. 

Plan Bütçe Komisyonunda MHP’den Osman Tülücü ve Ercan Batuş, Ak Parti’den Şükrü Biliz, CHP’den Av. Güvenç Türkoğlu görev aldı.

İnceleme Komisyonu MHP’den Ali Karakaya ve Hacı Bekir Dingil, Ak Parti’den Murat Yiğit ve CHP’den Fikret Öztürk’ten oluştu.

Sağlık Komisyonuna MHP’den Fatih Eroğlu ve Adem Küpeli, Ak Parti’den Tolgahan Ünlü, CHP’den Kenan Mazı seçildi. 

Ulaşım Komisyonunda ise MHP’den Sait Başkurt ve Ali Köle, Ak Parti’den Nermin Karataş ve CHP’den Aydın Alibekiroğlu yer aldı. 

Tüm meclis üyelerini tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyor, alınacak tüm kararların ilimize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.