Avrupa'yı elektriklendiren Karsan'a ihracatta “Gümüş“ ödül

Karsan, Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği'nin (OİB) düzenlediği "İhracatın Şampiyonları Ödülleri"nin Gümüş kategorisinde ödüle layık görüldü.

Ekonomi 16.09.2023, 11:59
Avrupa'yı elektriklendiren Karsan'a ihracatta “Gümüş“ ödül

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Avrupa'nın ulaşım altyapısının elektriklenmesinde öncü rol oynayan Karsan, yenilikçi modelleriyle elde ettiği başarıları ihracat verilerine yansıtmaya devam ediyor.

"Mobilitenin Geleceğinde Bir Adım Önde" vizyonuyla global bir marka olma yolunda büyük adımlar atmaya devam eden Karsan, son teknolojiyle geliştirdiği yenilikçi ürünleriyle Türkiye'nin ihracatındaki konumunu güçlendiriyor.

Pazar lideri modelleriyle ihracat sıralamasında basamakları hızla tırmanmaya devam eden şirket, OİB tarafından düzenlenen İhracatın Şampiyonları Ödülleri'nin Gümüş kategorisinde ödül aldı.

Karsan, OİB'nin her yıl düzenlediği ve otomotiv endüstrisinde yılın en fazla ihracat gerçekleştiren kuruluşlarının ödüllendirildiği etkinlikte bu yıl 65 basamak birden yukarı tırmanmayı başardı.

"Ürünlerimize talep her geçen gün artıyor"

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmeleri yer alan Karsan Üst Yöneticisi (CEO) Okan Baş, Avrupa'nın toplu ulaşım altyapısını elektrikli ve otonom araçlarla yenilemeye devam ettiklerini bildirdi.

Başarısını kanıtlamış ürünlerine talebin her geçen gün arttığını kaydeden Baş, "Bunun doğal sonucu olarak da ihracatımızdaki artış sürüyor. İhracatımızdaki artış sadece markamız için değil Türkiye ihracatının da artmasına önemli katkı sağlıyor.

Yeni ve yenilikçi ürünlerimizle şimdi de Avrupa'daki başarımızı Kuzey Amerika ve Japonya'ya da taşıyarak, ihracattaki gücümüzü artırmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Baş, Karsan'ın sadece elektrikli araçlarla değil, yüksek teknolojili ürünlerle de sektörde yenilikçiliğini sürdürdüğünü kaydederek, otonom ve hidrojenli modellerle sektöre öncülük etmeyi sürdürdüklerini anlattı.

Okan Baş, "Son 5 yılda e-Jest ile başlayan, arkasından e-Atak, Otonom e-Atak, 10-12-18 metre e-Ata ailesi ve son olarak da e-Ata Hydrogen ile devam eden gelişim yolculuğumuzla Avrupa'nın elektrikli mobilite dönüşümüne öncülük ediyoruz.

Kendini kanıtlamış modellerimizden yüzde 100 elektrikli e-Jest, üst üste 3 yıldır Avrupa'da pazar lideri konumunda. Aynı şekilde e-Atak da 2 yıldır üst üste Avrupa'nın pazar lideri oldu. Yeni ve yenilikçi ürünlerimizle mobilitenin geleceğinde hep bir adım önde olmaya devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)
12
hafif yağmur
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
1. Bodrum FK 11 24
2. Pendikspor 11 22
3. Çorum FK 11 22
4. Esenler Erokspor 11 21
5. Amed SK 11 20
6. Erzurumspor FK 11 19
7. Iğdır FK 11 18
8. Van Spor FK 11 17
9. Sakaryaspor 11 17
10. Bandırmaspor 11 16
11. Sivasspor 11 14
12. Boluspor 11 14
13. İstanbulspor 11 13
14. Serik Belediyespor 11 13
15. Keçiörengücü 11 11
16. Manisa FK 11 10
17. Sarıyer 11 8
18. Ümraniyespor 11 8
19. Hatayspor 11 4
20. Adana Demirspor 11 1
Takımlar O P
Takımlar O P