Öz Finans-İş Sendikasında Ahmet Eroğlu güven tazeledi

Öz Finans-İş Sendikası Kurucu Genel Başkanı, Hemşerimiz Ahmet Eroğlu, 3. Olağan Genel Kurulunda güven tazeleyerek yeniden genel başkan seçildi.

Güncel 19.12.2021, 10:53 23.12.2021, 17:43 Şükrü TOZLUKLU
Öz Finans-İş Sendikasında Ahmet Eroğlu güven tazeledi

Öz Finans-İş Sendikası 3. Olağan Genel Kurulu Ankara Hilton Otel'de gerçekleşti. Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, delegelerin tam desteğini alarak yeniden Genel Başkanlık koltuğuna oturdu. 

Genel Kurula HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcıları Dr. Osman Yıldız, Yunus Değirmenci, Av. Hüseyin Öz, konfederasyona bağlı sendikaların genel başkanları, misafirler ve delegeler katıldı.

Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlandı. Delegelerin önergesi ile Divan kurulunun oluşmasının ardından maddelere geçildi. Divan Kurulu Başkanlığına Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil seçildi. 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan konuşmasında Öz Finans-İş Sendikası 3. Olağan Genel Kurulu’nun hayırlı olması temennisinde bulunarak, “HAK-İŞ ve HAK-İŞ değerlerini içine sindirip, yoluna devam eden bu ekip bankacılık sektöründe en büyük sendikamız durumuna gelmiştir. Bundan dolayı başta genel başkan olmak üzere, yönetim kurulumuzu, temsilcilerimizi ve tüm Öz Finans-İş kadrolarını tebrik etmek istiyorum” diye konuştu.

“Sendikamızı Daha İlerilere Taşıyacağız”

Arslan, Öz Finans-İş Sendikasının kuruluşundan bugüne tüm çalışanların büyük emek sarf ettiğini vurgulayarak, “Bu sendika ne uluslararası finans çevrelerinin ne de uluslararası kuruluşların desteğiyle değil, bu bankada görev almış, çalışmış bu bankanın mensubu olan arkadaşlar tarafından kuruldu. Sendikamızı daha da ileriye taşıyacağız. Öz Finans-İş Sendikamız bankacılık sektöründe yaşanan ağır sorunların çözümü için anahtar görev yapıyor” diye konuştu.

“Birlikte Hayal Kuracağız, Birlikte Başaracağız”

Başarıya ulaşmak için yoğun çalışma sarf edilmesi gerektiğini belirten Arslan, “Birlikte gelecek konusunda hayaller kuracağız. Dertleneceğiz, nasıl yapacağız, nasıl çözeceğiz, birlikte nasıl yürüyeceğiz, başarıyı birlikte nasıl elde edeceğiz, bankacılık sektörünün tamamını nasıl kendimize katacağız diye çalışacağız. Rüyalar görmezsek, hayaller kurmazsak var olanla yetinmeye kalkarsak biliniz ki geriye gideriz” dedi.

“Ekonomik Krizi Kendi Kaynaklarımızla Aşacağız”

Tüm dünya ülkelerinin pandemi sonrası büyük bir ekonomik krizle karşı karşıya kaldığını belirten Arslan, Türkiye’nin de bu kriz ortamından kurtulmak için yoğun çaba sarf ettiğini ifade etti. Arslan, “Sayın Cumhurbaşkanlığımızın liderliğindeki bu hükümet bu sorunları çözecektir. Bize düşen aklı selimle hareket etmektir. Birilerinin yönlendirmesi ile değil, ülkemizin kendi kaynakları ile bu krizden kurtulması gereklidir. HAK-İŞ bu konuda tüm sorumluluklarını yerine getirecektir. Felaket tellallığı Türkiye’ye bir şey kazandırmaz. Ekonomik krizin en büyük mağdurları bizleriz. Bu krizi bu ülke aşacaktır. Bu ülkenin bu krizi aşacağına  ve en hızlı şekilde ayağa kalkacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

“Asgari Ücret Geçim Ücreti Olmalı”

Asgari ücret tespit komisyonunun yapısına itirazları olduğunu belirten Arslan, komisyonun yapısının  ne katılımcı, ne kapsayıcı, ne sağlıklı, ne de demokratik olmadığını ve bu komisyonun acilen değişmesi gerektiğini hatırlatarak, asgari ücretin belirlenmesinde dikkat edilmesi gereken kriterleri sıraladı. 

“Sektörün Lokomotif Sendikasıyız”

Öz Finans-İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, kuruluşundan bugüne kadar sendika büyümesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Biz bu arkadaşlarımızla yola çıktık ve sendikamızı bugünlere getirdik. Bu sektörde bugüne kadar birçok zorluklar yaşadık. Bundan 8,5 yıl önce 153 kişi ile kurduğumuz bu sendikamız bugün 15 tane şube başkanlığı, 550 il temsilcisi, 81 il kadın komitesi başkanı, 900 delegesi ve 2.700 şube sorumlusu var. Bugün itibariyle ülkemizin lokomotif kuruluşu olarak iş kolumuzun en büyük sendikasıyız. Bu bir başarı hikayesidir ve bunu sizlerle başardık ve bu başarıya hepimiz imza attık. Burada tüm emeği geçenleri tebrik ediyorum” diye konuştu.

"Ek protokoller için çalışıyoruz"

Öz Finans-İş Sendikası Genel Başkan Ahmet Eroğlu, 42 bin üyenin sorumluluğunu taşıdıklarını ve inançla çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

"Kurumlarımız göz bebeğimiz, kurumlarımızı sahiplenmemiz gerekiyor." diyen Eroğlu, yaptıkları çalışmalar ve toplu iş sözleşmeleri (TİS) hakkında bilgi verdi.

Bankacılık sektöründe grev hakkı bulunmadığını belirten Eroğlu, grevin öyle kolay alınacak bir karar olmadığını söyledi. Grev kararı alınması durumunda çalışanların maaşlarını sendikanın ödemesi gerektiğini belirten Eroğlu, bu nedenle iyi düşünülmesi gerektiğini ifade etti.

TİS'lerin istişare ile ortak akılla yapılacağına dikkati çeken Eroğlu, "Biz TİS döneminde sendikacılık yapan bir kurum değiliz. Yeri geliyor, güvenlik güçleri arkadaşlarımızın kıyafetiyle, yeri geliyor süt izniyle, yeri geliyor doğum izniyle ilgili konuları konuşuyoruz." dedi.

İş yerinde barışı ve huzuru sağlamak gibi zorunlulukları olduğunu da aktaran Eroğlu, ekonomideki gelişmelere değindi.

Döviz kurundaki dalgalanmaların tüm kesimler gibi kendi üyelerini de etkilediğini ifade eden Eroğlu, iş yerlerinin yeni ek protokoller uygulayacaklarını düşündüklerini söyledi.

Eroğlu, şunları kaydetti:

"Bankacılık iş finans kolunun en büyük sendikası olduk ama büyük olmak yan gelip yatmak değil, sorumluluklarınız iki kat artıyor. Her gün yeni şeylerle karşılıyoruz, büyük olmakla işiniz bitmiyor. İlkeli olacağız, işimizi yapacağız, hiçbir zaman gurur, kibir, mevki, makam düşkünlüğü yapmayacağız. Ben de şube başkanları da... Biz makamlardan güç elde etmeyeceğiz. Gücümüzü teşkilatımızdan, üyelerimizden alıyoruz, koltuğumuzdan almıyoruz, almayacağız da. Bulunduğumuz yerleri çok önemsemeyelim. Bugün buradayım, yarın yokum. Yapacağımız işteki tek mihenk taşımız hak ve adalettir."

YÖNETİM KURULU BELİRLENDİ

Yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor; "Ahmet Eroğlu, Ali Kılıç, Saim Esken, İrfan Kemal Karatosun, Atıf Güdül, Ömer Rıdvan Yiğit, Abdulcelil Güven, Osman Yıldız. 

Denetleme Kurulu ; Funda Bozkurt, Mustafa Hayri Özbak, Tayfur Kılıç.

Disiplin Kurulu ; Ayşe Özkan, Celil Tamer Üçer, Mehmet Akif Özer.

Yorumlar (0)
12
hafif yağmur
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 13 32
2. Fenerbahçe 13 31
3. Trabzonspor 13 28
4. Samsunspor 13 24
5. Göztepe 13 23
6. Gaziantep FK 13 22
7. Beşiktaş 13 21
8. Alanyaspor 13 15
9. Konyaspor 13 15
10. Kocaelispor 13 15
11. Çaykur Rizespor 13 14
12. Antalyaspor 13 14
13. Başakşehir FK 13 13
14. Kasımpaşa 13 13
15. Gençlerbirliği 13 11
16. Eyüpspor 13 9
17. Kayserispor 13 9
18. Fatih Karagümrük 13 8
Takımlar O P
1. Pendikspor 14 29
2. Esenler Erokspor 14 28
3. Bodrum FK 14 27
4. Amed SK 14 26
5. Çorum FK 14 25
6. Erzurumspor FK 14 23
7. Bandırmaspor 14 23
8. Iğdır FK 14 22
9. Serik Belediyespor 14 22
10. Van Spor FK 14 21
11. Boluspor 14 20
12. Keçiörengücü 14 18
13. Sakaryaspor 14 18
14. Sivasspor 14 17
15. İstanbulspor 14 15
16. Ümraniyespor 14 14
17. Manisa FK 14 13
18. Sarıyer 14 11
19. Hatayspor 14 4
20. Adana Demirspor 14 1
Takımlar O P
1. Arsenal 12 29
2. Chelsea 12 23
3. Manchester City 12 22
4. Aston Villa 12 21
5. Crystal Palace 12 20
6. Brighton & Hove Albion 12 19
7. Sunderland 12 19
8. Bournemouth 12 19
9. Tottenham 12 18
10. Manchester United 12 18
11. Everton 12 18
12. Liverpool 12 18
13. Brentford 12 16
14. Newcastle United 12 15
15. Fulham 12 14
16. Nottingham Forest 12 12
17. West Ham United 12 11
18. Leeds United 12 11
19. Burnley 12 10
20. Wolverhampton 12 2
Takımlar O P
1. Real Madrid 13 32
2. Barcelona 13 31
3. Villarreal 13 29
4. Atletico Madrid 13 28
5. Real Betis 13 21
6. Espanyol 13 21
7. Getafe 13 17
8. Athletic Bilbao 13 17
9. Sevilla 13 16
10. Real Sociedad 13 16
11. Elche 13 16
12. Celta Vigo 13 16
13. Rayo Vallecano 13 16
14. Deportivo Alaves 13 15
15. Valencia 13 13
16. Mallorca 13 12
17. Osasuna 13 11
18. Girona 13 11
19. Levante 13 9
20. Real Oviedo 13 9