Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'dan Osmaniye'ye büyük müjdeler

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Hizmet Binası’nın açılışı Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ve protokol mensupları tarafından yapıldı.

Güncel 18.07.2020, 14:38 18.07.2020, 14:38
Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'dan Osmaniye'ye büyük müjdeler

Açılış törenine Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve İsmail Kaya, Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Gizlice, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri katıldı.





Aziz şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ertuğrul Kılıçkıran yaptı. Yeni hizmet binasının yaklaşık 10.046 metrekare arsa üzerinde, bodrum, zemin ve 3 kattan müteşekkil olduğunu ifade eden İl Müdürü Kılıçkıran, bina oturum alanının 1575 metrekare olduğunu belirterek, “Binamız B sınıfı enerji performans seviyesiyle düşük enerji tüketimi ve düşük karbon salınımıyla çevreci bir binadır. Binamızda sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde sıfır atık sistemine geçilerek, israfın önlenmesi kaynakların daha verimli kullanılması sağlanmıştır. Ayrıca, hizmet binamızda erişilebilirlik mevzuatı uyarınca gerekli tüm çalışmalar yapılarak, engelli vatandaşlarımızın rahatça hizmet alabilmesi sağlanmıştır. ”dedi.





Törende konuşan Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, “Osmaniye’mize böyle güzel bir hizmet binası kazandırdığı için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sayın Bakanımıza ve emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Kamu binaları, Devletimizin milletimize hizmet sunacağı alanlardır. Bununla ilgili olarak son yıllarda, hükümetlerimiz döneminde, Devletin temsil mekânlarının yenilenmesi, yeni hizmet binalarıyla halkımıza daha kolay hizmet sunulabilmesi için ciddi adımlar attık. Bunun en güzel örneği de bugün açılışını yaptığımız Osmaniye Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzdür. Hayırlı olmasını diliyorum. ”dedi.





Daha sonra konuşan Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya ise yaptığı konuşmada, “Cebelibereket’in yiğit evlatları, değerli hemşerilerim adına Sayın Bakanımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Çünkü ilimize yapılacak olan yatırımlarda, tüm ilçelerle ilgili, Sayın Bakanımızı ne zaman arasak, ne zaman gitsek her zaman kapısını da gönlünü de sonuna kadar bizlere açtı ve imkânlar dâhilinde ilimize yapılacak olan her türlü yatırımı da sonuna kadar destekledi. Bu vesile ile Bakanımıza bir kez daha şükranlarımı arz ediyorum. ”diye konuştu.





Açılış töreninde konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz ise, “Biliyoruz ki güçlü bir Türkiye için güçlü şehirler kurmak gerekmektedir. Bu anlamda bölgemizin zengin tarihi, kültürel mirası, doğa güzellikleri ve bereketli topraklarıyla, tarihi serüveni boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kaleler şehri, şehitler diyarı Osmaniye’miz her alanda parlayan yıldızıyla geleceğin güçlü şehirlerinden bir tanesi olmaya aday bir şehirdir. Ziyaretinizin, şehrimizin bu yönde gelişmeye ciddi katkı sağlayacağı aşikârdır. Biz, sorumluluk sahibi idareciler olarak, henüz genç bir il olan Osmaniye’nin sahip olduğu gelişme potansiyelinin değerlendirilebilmesi, ilimizin ilerlemesi, kalkınması ve daha yaşanılabilir bir kent haline gelmesi için, tüm kurumlarımızla işbirliği yaparak sanayi, ticaret, tarım, kültür, turizm, eğitim ve aynı zamanda daha güzel bir şehir olma yolunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaptığımız tüm çalışmaların odağında vatandaşımızın en iyi yaşam koşullarına kavuşması hedefi bulunmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın ülkemiz için koymuş olduğu 2023, 2053, 2071 hedeflerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın vermiş olduğu katkıları tüm vatandaşlarımızın olduğu gibi bizler de büyük bir memnuniyetle takip ediyor ve bu bilinçle hareket ediyoruz. Bu hedefler doğrultusunda Osmaniye Valiliği olarak hem şehrimizi hem çevremizi güzelleştirmek için tüm kurumlarımızla beraber bütün gayretimizle bu anlayış içinde bulunmaktayız. 2017 yılında temelini attığımız ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın ödeneği ile kısa sürede inşaatını bitirdiğimiz, vatandaşlarımızın hiç bir engelle karşılaşmadan rahatça en hızlı bir şekilde hizmet alacağı bu modern hizmet binamıza kavuşmuş bulunuyoruz. Böylesi güzel bir binaya kavuşmamıza vesile olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, bu binanın Osmaniye’mize kazandırılmasında büyük katkıları olan ve açılış töreninde bizleri yalnız bırakmayıp katılımlarıyla bizleri onurlandıran Sayın Bakanımıza, Sayın Bakan Yardımcımıza, Sayın Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese, Osmaniyeliler adına şükranlarımı arz ediyorum. Açılışını gerçekleştireceğimiz Osmaniye Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hizmet binamızın çevremize, bölgemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum.” diye konuştu.





Son olarak konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum, ise “Van ve Siirt’te şehit olan Emniyet Mensubu kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza da Rabbimden acil şifalar niyaz ediyorum.” diyerek başladığı konuşmasının devamında, “Osmaniyeli kardeşlerimize Cumhurbaşkanımızın en kalbi selamlarını, sevgilerini getirdim. Şehrimize gideceğimizi söylediğimizde, şehrimizin yaşam kalitesinin en yüksek noktaya çıkarılması talimatını bizlere verdiler, bu talimatı yerine getirmek adına, milletvekillerimizle birlikte Osmaniye’mize geldik. Hakikaten büyük bir misafirperverlik örneği gösterdiniz. Başta Valimiz ve Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız olmak üzere tüm Osmaniyeli kardeşlerimize teşekkür ediyorum”diye konuştu. Bakanlık olarak milletimizin ihtiyaçlarına cevap verecek planlamaları yaptıklarını ve programlar çerçevesinde illeri ziyaret ettiklerini söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum, “Kadınlarımız, çocuklarımız, yaşlılarımız, engelli kardeşlerimiz için daha yaşanabilir şehirler kurma noktasında her türlü adımı ekibimizle birlikte kararlılıkla atıyoruz.”dedi.





Sözlerinin devamında, kamu binalarında enerji tüketiminin azaltılmasına yönelik çalışmaları hızlandırdıklarını söyleyen Bakan Kurum, “Sadece Bakanlık binalarımızda değil Türkiye’mizdeki tüm kamu binalarında akıllı otomasyon sistemleri kullanarak, doğal malzemeleri seçiyor, yerel mimariyi ön plana çıkaracak projeleri yapıyor ve güneş enerjisinden, yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanmak suretiyle binalarımızın birçoğunun kendi elektriğini üretmesini sağlamaya gayret gösteriyoruz. İnşallah Osmaniye İl Müdürlüğü hizmet binamızda sıfır atık projesi, akıllı uygulamaları ve vatandaşımıza daha iyi hizmet verecek mekânlarıyla birlikte Osmaniye’mize, Osmaniyeli vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun.” dedi.





Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum, sözlerine şöyle devam etti, “Güçlü Türkiye, Güçlü Şehirler” anlayışıyla Osmaniye’mizi çok daha yukarıya çekecek, marka şehir haline getirecek, bulunduğu konum itibariyle doğu ile batıyı, kuzeyle güneyi bağlayan ve verimli topraklarıyla hem şehrine hem ülkesine katkı sağlayan kadim şehrimiz, şehitler diyarımız Osmaniye’miz için yapılması gereken projeleri bir bir istişare ettik ve bu çerçevede de birçok kararlar aldık. Bugüne kadar Osmaniye’mize son 18 yılda, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, tam 11 Milyar Liralık yatırım yaptık. Eğitimden Sağlığa, ticaretten turizme tüm sanayi alanlarının iyileştirilmesine kadar şehirlerimiz için vatandaşımız için yapılması gereken tüm projeleri bir bir hayata geçirdik. İnşallah aynı anlayışla, gece gündüz çalışmak suretiyle de bu projeleri yapmak için gayret göstereceğiz. Aldığımız kararları sizlerle paylaşmak istiyorum. Valiliğimizin hemen yanında Orman Bakanlığımıza tahsisli boş bir alanımız var. Bu tahsisle ilgili Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli Beyle de görüşmelerimizi yaptık ve şehitler diyarı Osmaniye’mize yakışacak bir millet bahçesi yapılması kararı alındı. Bu alanda Masal Park’ın hemen yanında, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde, bir Cami yapılması projesini Belediye Başkanımıza vermişlerdi. Belediyemiz de Cami projemizin yapılması adımlarını atacaklar, biz de Bakanlık olarak tüm birimlerimizle cami projemizi destekleyeceğiz. Medeniyetimizin bize tarif ettiği gibi cami merkezli, etrafında yeşil alanları olan, Masal Parkı olan, 65 Bin metrekareyi bulan bir millet bahçesini Osmaniye’mize kazandırıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Millet Bahçemizin içinde yürüyüş yolları olacak, bisiklet yolları olacak, millet kıraathanesi olacak Masal Parkıyla olan duvarlarını kaldırmak suretiyle Türkiye’de örnek olacağını düşündüğümüz millet bahçemizde Osmaniyeli kardeşlerimiz 7 gün 24 saat vakit geçirebilecekler.” dedi.





Şehirleri depreme hazır hale getirmek için ülkenin her yerinde kentsel dönüşüm seferberliğini sürdürdüklerini ifade eden Bakan Kurum, “Valiliğimizin ve Belediyemizin bulunduğu alanlarda istişarelerde bulunduk. Bu istişareler çerçevesinde Osmaniye merkezde Belediyemizin etrafındaki, şehir merkezi diyeceğimiz, yaklaşık 33 Bin metrekare alanda örnek bir kentsel dönüşüm projesi başlatıyoruz. Yılsonuna kadar merkezdeki vatandaşlarla görüşmelerimizi, Bakanlığımız Altyapı Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğümüz, Belediyemizle birlikte görüşmelerini gerçekleştirecekler. Vatandaşlarımızın rızasını almak suretiyle yerinde, hızlı, gönüllü prensipleriyle merkezdeki dönüşüm çalışmasını başlatmış ve anlaşılması halinde de yılsonuna Toplu Konut Dairesi Başkanlığımız tarafından da imalatlarına, ihalelerine başlamak suretiyle bir dönüşüm alanını belediye etrafında yapmak istiyoruz. Yine bir önemli dönüşüm projemiz de Valiliğimizin hemen yanında bulunan yaklaşık 1000 tane bağımsız bölümün olduğu ve Osmaniye’ye giren vatandaşlarımızın ilk gördükleri alan, şehrin içine sıkışmış Sanayi Sitesi ile ilgili çalışmalarımızı bugün itibariyle başlatmış bulunuyoruz. Bakanlığımız bünyesinde Toplu Konut Dairesi mülkiyetinde bulunan alanda rezerv sanayi sitesi inşaatları yapacağız. Şehrin içine sıkışmış, esnafımızın mutlu olmadığı ve vatandaşımızın tam anlamıyla hizmet alamadığı bu alanı şehrin çeperinde hem esnafımıza hem vatandaşımıza daha iyi hizmet verecek bir alana taşımak için rezerv sanayi sitesi inşaatlarına bu yılsonu itibariyle başlayacağız. Bulunduğu alanı da Valiliğimizle, millet bahçemizle birbirine bağlayacak içinde yeşil alanların, parkların, bahçelerin, sosyal donatıların olduğu örnek bir şehircilik modeliyle de planlayarak Osmaniye’mize kazandırmak istiyoruz. ”dedi.





Bir diğer dönüşüm projesinden de söz eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Valiliğimizin hemen karşısında yer alan, indirici merkezinin hemen yanındaki alanda, bir dönüşüm projesi yapmak istiyoruz. 15 bin metrekarelik Belediyemize ait bir arsa söz konusu. Arsayı Toplu Konut Dairesi Başkanlığı mülkiyetine bırakacaklar, biz de oraya altında dükkânların olduğu, yatay mimari esaslı zemin artı üçü dördü geçmeyecek, şehre yakışır rezerv konutlar ve dükkânlar inşa edeceğiz. O bölgede bulunan, şehre yakışmayan dükkânları bu alanlara taşımak suretiyle de etaplar halinde dönüşüm projesini de yine bu alanda sürdürüyor olacağız. Yine bir başka projemiz de Belediyemizin hemen karşısında yer alan, Jandarmamıza ait, 1600 metrekarelik alanı Belediyemize tahsis ettik ve şehrimize yakışacak bir meydan yapmak üzere proje başlattık. Öte yandan 81 ilimizde 81 milyon metre kare Millet Bahçesi projelerimiz devam ediyor. Sadece şehirlerimizde değil, ilçelerimizde de Millet Bahçesi projeleri yapıyoruz. Osmaniye merkezde, Kadirli ilçemizde, diğer taraftan Ellek Beldesi'nde projeleri yaptık. Belediyelerimizle ile bu örnek projeleri en kısa zamanda vatandaşlarımıza kazandıracağız. Ayrıca, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlattığımız alt gelir grubuna yönelik konut projemizi tüm Türkiye genelinde evi olmayan vatandaşımız kalmayana dek kararlılıkla sürdüreceğiz. Şu an itibarıyla 940 bin konuta ulaştık. İnşallah 1 milyonuncu konuta çok yakın zamanda ulaşacağız. Hak sahibi vatandaşlarımıza da Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle anahtarlarını teslim edeceğiz. 50 bin, 100 bin sosyal konut projemiz var. Osmaniye’mize tam 735 konut kazandırıyoruz. 600'ü merkezde, 135 tanesi Bahçe ilçesinde olmak üzere kuralarını çektik, inşaatlarına Bahçe ilçemizde başladık, Merkez’de de inşallah başlayacağız.” diye konuştu.





Sözlerinin devamında, Kadir Çavuş sokağında sokak sağlıklaştırma projesini yürüttüklerini de ifade eden Bakan Kurum, “Bakanlığımız, İller Bankası Genel Müdürlüğümüz ve Belediyemizin ortak yürüttüğü bu proje kapsamında Kadir Çavuş sokağında sokak sağlıklaştırma projesini yapacağız. Osmaniye’mize Şehitler diyarına yakışır bu caddeyi cephesiyle kaldırımıyla, aydınlatmasıyla yenileyeceğiz, bu yılsonuna kadar projemize başlamış olacağız. ”dedi.





Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum sözlerinin son bölümünde şu ifadelere yer verdi, "Biz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Osmaniye'mizi birbirinden güzel ve sağlam kamu binalarıyla, millet bahçeleriyle, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla, sosyal konut projeleriyle desteklemeye, Osmaniye'nin yanında olmaya devam edeceğiz. İnşallah hem Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımızın memleketi ki Cumhur İttifakı'mızın bu noktada liderlerimizin büyük bir uyumu söz konusu, Devlet Bahçeli Bey'in memleketi Osmaniye'mize de yapılması gereken, vatandaşlarımızın daha iyi yaşam şartlarında yaşamaları adına yapılması gereken tüm projeleri kararlılıkla sürdüreceğimizi buradan bir kez daha ifade ediyorum." "





Sözlerinin ardından hizmet binasının açılış kurdelesini protokol mensupları ile birlikte kesen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Hayırlı, uğurlu olsun. İnşallah yeni açılışlarda biraya gelmek dileğiyle. Tüm temennimiz arzumuz Osmaniye'mize hayırlı işler yapabilmektir. Osmaniyeli vatandaşlarımıza şehrimize layık olabilmektedir." dedi.


Yorumlar (0)
17
açık
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 32 87
2. Fenerbahçe 32 85
3. Trabzonspor 32 52
4. Beşiktaş 33 51
5. Rizespor 32 48
6. Başakşehir 32 46
7. Kasımpasa 32 46
8. Sivasspor 32 44
9. Antalyaspor 32 42
10. Alanyaspor 32 42
11. A.Demirspor 32 40
12. Samsunspor 32 38
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 32 37
15. Konyaspor 32 36
16. Hatayspor 32 33
17. Gaziantep FK 32 31
18. Karagümrük 32 30
19. Pendikspor 32 30
20. İstanbulspor 32 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 30 68
2. Göztepe 30 60
3. Kocaelispor 30 52
4. Ahlatçı Çorum FK 30 52
5. Sakaryaspor 30 51
6. Bodrumspor 30 49
7. Boluspor 30 46
8. Bandırmaspor 30 46
9. Gençlerbirliği 30 44
10. Erzurumspor 30 41
11. Manisa FK 31 36
12. Keçiörengücü 30 36
13. Şanlıurfaspor 30 34
14. Ümraniye 30 34
15. Tuzlaspor 30 32
16. Adanaspor 30 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 30 7
Takımlar O P
1. M.City 32 73
2. Arsenal 32 71
3. Liverpool 32 71
4. Aston Villa 33 63
5. Tottenham 32 60
6. Newcastle 32 50
7. M. United 32 50
8. West Ham United 33 48
9. Chelsea 31 47
10. Brighton 32 44
11. Wolves 32 43
12. Fulham 33 42
13. Bournemouth 32 42
14. Crystal Palace 32 33
15. Brentford 33 32
16. Everton 32 27
17. Nottingham Forest 33 26
18. Luton Town 33 25
19. Burnley 33 20
20. Sheffield United 32 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 31 78
2. Barcelona 31 70
3. Girona 31 65
4. Atletico Madrid 31 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 31 50
7. Valencia 31 47
8. Real Betis 31 45
9. Villarreal 31 39
10. Getafe 31 39
11. Osasuna 31 39
12. Las Palmas 31 37
13. Sevilla 31 34
14. Deportivo Alaves 31 32
15. Mallorca 31 31
16. Rayo Vallecano 31 31
17. Celta Vigo 31 28
18. Cadiz 31 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 31 14