Osmaniye'de '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' programı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde, şehitlerimiz ve gazilerimiz minnet ve şükranla anıldı.

Güncel 16.07.2020, 11:44 16.07.2020, 11:44
Osmaniye'de '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' programı

Cumhuriyet Meydanında maske ve sosyal mesafe kuralları göz önünde bulundurularak gerçekleştirilen programa; Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Adalet Komisyonu Başkanı Ferhat Karakuş, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Baro Başkanı İbrahim Halil Yavuzdoğan, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Gizlice, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, 15 Temmuz Şehidimiz Özel Harekât Polis Memuru Mehmet Karacatilki'nin babası Hamza Karacatilki, annesi Nuriye Karacatilki ile eşi Halime Karacatilki ve çocukları, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, şehitlerimizin aileleri ile gazilerimiz ve vatandaşlarımız katıldı. Vali Dr. Erdinç Yılmaz, programa katılan vatandaşlarımıza "hoş geldiniz" diyerek bir süre sohbet etti.





Hain darbe girişiminin dördündü yıldönümünde, canları pahasına demokrasimize, vatanımıza, bayrağımıza sahip çıkan demokrasi şehitlerimiz ve terör şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programın devamında Envar-ul Hamit İmam Hatibi Yunus Önat tarafından Kur'an-ı Kerim okundu. Program, 15 Temmuz konulu sinevizyon gösterimi ile sürdü.









Programın açılış konuşmasını Milliyetçi Hareket Partisi Osmaniye İl Başkanı Yusuf Çomu yaptı. Yusuf Çomu, "4 yıl önce bugün 15 Temmuz 2016 gecesi puslu, karanlık, uzun asırlar boyunca milli hafızalardan çıkmayacak vahim hadiselere, vandal acımasız saldırılara kalkışanlar milletin, devletin suyunu içip ekmeğini yiyenler tarafından vahşet dolu teşebbüs ve tertiplere sahne olmuştur. Allah'a şükür başaramadılar, bundan sonra da başaramayacaklar. Geçmişten engin tecrübeler ışığında devletimizin içten ve dıştan gelen, Türkiye'mizi zayıf, güçsüz, muhtaç hale getirmek için girişilen tüm kötülüklere kapımız aklımızla kapalıdır." dedi. Yusuf Çomu, konuşmasını tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet dileyerek bitirdi.









15 Temmuz gecesini anlatan sinevizyon gösterimi yapılmasının ardından, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması dev ekrandan canlı olarak yayınlandı.





Daha sonra konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi Osmaniye İl Başkanı Hamza Tor ise şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anarak başladığı konuşmasının devamında, "15 Temmuz gecesi, bütün ülkemizde olduğu gibi, Osmaniye'mizde de şanlı bir direnişe şahit olduk. Bütün milletimiz birlik ve beraberlik içerisinde hiçbir ayrım yapmaksızın; Türkü Kürdü, Alevisi Sünnisi, kadını erkeği, genci yaşlısı ile vatan millet ve bayrak sevdasıyla bu hain kalkışmaya karşı dimdik ayakta durmuş ve asrımızın gördüğü en büyük ihaneti çok kısa bir sürede bertaraf etmesini bilmiştir."dedi. 15 Temmuz gecesi tüm dünyanın, şerefli Türk Milletinin, tarihte defalarca olduğu gibi bir kez daha yeniden dirilişine şahit olduğunu ifade eden Hamza Tor, "Rabbim bütün milletimizden razı olsun." diye konuştu.









Program, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara'nın konuşması ile devam etti. Başkan Kara, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Türk tarihinde asla unutulmayacak günlerden biridir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade buyurdukları gibi, 15 Temmuz sıradan bir darbe kalkışması değildir. 15 Temmuz, "Size öyle bir yurt aldım ki ebediyen size yurt olacaktır." diyen 1071'de Malazgirt Zaferini kazanan Alparslan'ın zaferine karşı bir kalkışmadır. 15 Temmuz hain darbe kalkışması, Fatih Sultan Mehmet Han'ın İstanbul'u fethine karşı bir kalkışmadır. 15 Temmuz, Türk'ün İstiklal Mücadelesini verdiği, Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaşları ile beraber vermiş oldukları Kurtuluş Savaşına karşı yapılan bir kalkışmadır. Bu nedenle bu kalkışmayı basit görmek isteyenler bunu lütfen biraz daha düşünsünler." dedi.









ASİL MİLLETİMİZ ŞANLI ZAFERİN KAHRAMANLIK DESTANINA İMZA ATMIŞTIR





Son olarak konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz ise yaptığı konuşmada, " 15 Temmuz; ordu içerisinde örgütlenmiş olan FETÖ/PDY Terör Örgütünün, anayasal düzenimizi yıkarak, temel hak ve hürriyetlerimizi ortadan kaldırmak amacıyla düzenledikleri hain ve alçak bir darbe girişimidir. Asil milletimiz; ülkesine, demokrasisine ve özgürlüğüne bağlılığına sahip çıkarak, aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykırmış, “Söz Konusu Vatansa Gerisi Teferruattır” diyerek meydanları doldurup, şanlı zaferin kahramanlık destanına imza atmıştır. 15 Temmuz topyekun bir direniştir. Şehidi şehit yapan manaya sevdalı bir milletin, şehit şehit dirilişinin destanıdır. Anaların duasıdır, 15 Temmuz yetimliği, öksüzlüğü, gazi olmayı ve dahası ölmeyi göze almaktır ve bütün bunlara vatan için, bayrak için, Kur'an için katlanmaktır, bir hilal uğrunadır." diye konuştu.









Vali Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti, "15 Temmuz gecesi, aziz milletimiz Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına kulak vermiş, yediden yetmişe, yurdun dört bir yanında tek yürek olup, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmemiştir. Böylelikle büyük Türkiye’nin, büyük Türk milletinin varlığını bütün dünyaya en güçlü şekilde haykırmıştır. Çıplak elleriyle tanklara göğüs germiş, gelen tankların altına kendini atmakta asla tereddüt etmemiştir. Bu öyle bir ruhtur ki Çanakkale'de başlayan ve Çanakkale'de kendini gösteren büyük ve yüce ruh 15 Temmuz gecesi bir kez daha ortaya çıkmış, hainlere bütün memleketimizin her köşesini dar etmiştir. Bedenlerini toplara, tüfeklere, tanklara siper eden milletimiz aynı Sakarya Meydan Muharebesi'nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ordusuna seslendiği gibi “Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz.” kararlılık ve inancıyla, bu hain girişimi bertaraf etmiştir. Ayağında çarığı, heybesinde azığı olmayan Kuva-i Milliye ruhunun azmini alan yüce milletimiz milli birlik ve beraberliğini bütün dünyaya bir kez daha gösterdiği tarihi bir güne, dünya toplumlarına ve devletlerine ders veren bir direnişe imza atmıştır, mühür vurmuştur, haykırmıştır, dur demiştir. Unutmayalım ki atalarımızdan emanet aldığımız bu güzel vatanımızı ve ay yıldızlı şanlı bayrağımızı korumanın yolu milletçe kenetlenmekten geçer. Bundan sonra bize düşen görev birbirimizi daha çok severek kenetlenmek, birlik ve beraberlik içerisinde çok çalışarak ülkemizi güçlendirmek ve muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak olmalıdır. Bu vesile ile şanlı geçmişinde olduğu gibi 15 Temmuz’da da kutlu bir destan yazan milletimizin Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken; Sayın Cumhurbaşkanımızın etrafında kenetlenen ve hain darbe girişimine dur diyen kahraman milletimizi, aziz şehitlerimizi saygıyla, hürmetle anıyorum. 15 Temmuz gecesi devletimizin bekası için “Ya İstiklal, Ya Ölüm” diyerek şehadet şerbetini tadan aziz şehitlerimiz ile birlikte tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, milli irademize sahip çıkan başta yiğit Osmaniyeli hemşerilerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla sevgi ve saygılarımla selamlıyorum." dedi.





Konuşmaların ardından 15 Temmuz Şehidimiz Özel Harekât Polis Memuru Mehmet Karacatilki'nin annesi Nuriye Karacatilki, Babası Hamza Karacatilki, eşi Halime Karacatilki ve oğlu Gökhan Karacatilki ile 15 Temmuz Gazilerimiz Gürkan Güven ve Adnan Yılmaz’a plaketleri Vali Dr. Erdinç Yılmaz tarafından verildi.









Program Osmaniye Belediyesi Mehter Takımının gösterisi ile sürdü. Daha sonra Muhammed Emin Bozyel şiir okudu, ardından Ezgi sanatçısı Muharrem Şanaral ezgilerini seslendirdi.





Programda Osmaniye Belediyesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü “Halkın Zaferi” isimli liseler arası resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Birincilik ödülü kazanan Dilara Gülçiçek'e ödülü Vali Dr. Erdinç Yılmaz tarafından, ikincilik ödülü kazanan Nisa Yenilmez'e ödülü Belediye Başkanı Kadir Kara tarafından ve üçüncülük ödülü kazanan Ümmühan Akdeniz'e ödülü Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne tarafından verildi.





Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi tarafından düzenlenen "Hain FETÖ Kalkışması ve Tüm Yönleriyle 15 Temmuz Destanı" şiir yarışmasında "Şehidim" isimli şiiriyle birinci olan Mehmet Çetinkol, "Bir Zafer Daha Yazılır Türk'ün Şanlı Tarihine" isimli şiiriyle ikinci olan Medine Çiftçi, "15 Temmuz Gecesi" isimli şiiriyle üçüncü olan Serkan Koyuncu'ya ödülleri Vali Dr. Erdinç Yılmaz tarafından verildi. Vali Yılmaz, ödül alanları tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. Programda şiir yarışmasında dereceye girenler şiirlerini okudular. "Hain FETÖ Kalkışması ve Tüm Yönleriyle 15 Temmuz Destanı" Resim Yarışmasında birinci olan Şaziye Keleş, ikinci olan Sevban Eren Doğru ve üçüncü olan Ayşe Üneş'e ödüllerini Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Mansiyon ödüllerini kazanan İsmail Yardım, Ece Nursel Kargıoğlu ve Ömer Yardım'a ise ödüllerini İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul ve İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş verdi.









Ezgi ve İlahi Sanatçısı Yusuf Karaburç ve Grup Söz'ün seslendirdiği ezgilerle süren programda 15 Temmuz'da Osmaniye konulu sinevizyon gösterimi yapıldı.





Türkiye genelinde olduğu gibi Osmaniye’nin tüm camilerinden okunan salanın ardından İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu’nun yaptığı dua ile program sona erdi.


Yorumlar (0)
17
açık
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13